flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорили пріоритети реформи сектору юстиції

25 липня 2019, 20:48

У середу, 24 липня, на базі Центру судової комунікації Одеської області відбулось засідання Одеської Регіональної ради реформ правосуддя, присвячене пріоритетним питанням реформи сектору юстиції. Про це повідомляє прес-служба Південно-західного апеляційного господарського суду.

«У зустрічі взяли участь керівник Проекту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас, міжнародні експерти Проекту ЄС «Право-Justice» Ерік Сванідзе та Карстен Манке, представники Вищої ради правосуддя Андрій Бойко та Ігор Артеменко, представники юридичної спільноти Одещини — судді, адвокати, представники Міністерства юстиції України, приватні виконавці, практикуючі юристи та науково-освітня спільнота регіону.

Під час урочистого відкриття заходу з вітальним словом до учасників звернулась суддя Південно-західного апеляційного господарського суду, член Ради суддів України Галина Діброва, керівник Проекту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас та член Вищої ради правосуддя Андрій Бойко.

У фокусі обговорення учасників засідання Ради були ключові пріоритети стратегічного реформування сектору юстиції, зокрема, щодо таких категорій:

  • ефективна та сучасна система правосуддя, яка включає альтернативні способи вирішення спорів, розвиток медіації;
  • удосконалення системи виконання судових рішень — введення інституту приватних виконавців;
  • підвищення ефективності процедури банкрутства та інші нагальні питання.

Формат засідання передбачав конструктивний діалог між учасниками заходу стосовно реалізації вирішення проблемних питань реформи правосуддя на місцевому рівні, подальшої консолідації напрямків та планування діяльності.

Необхідно зауважити, що такі експертні зустрічі є неабияк важливими з огляду на те, що це не тільки майданчик для обговорення проблемних питань певного регіону, але й можливість донести до суб’єктів законодавчої ініціативи реальні потреби регіонів та відповідно актуалізувати національне законодавство», — йдеться у повідомленні суду.

Зазначається, що Центр судової комунікації Одеської області було відкрито наприкінці 2017 року за сприяння українсько-канадського проекту наших міжнародних колег і партнерів — «Підтримка судової реформи в Україні».

Джерело: Судебно-юридическая газета