flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді відбулось перше судове засідання в режимі відеоконференції за допомогою системи «EasyСon»

30 квітня 2020, 19:14

Сьогодні, 30 квітня 2020 року, у Південно-західному апеляційному господарському суді колегією у складі головуючого судді Любові Лавриненко та суддів Олександра Аленіна, Івана Філінюка було вперше проведено судове засідання в режимі відеоконференцзв’язку за допомогою системи «EasyСon».

Чинним законодавством визначено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

🔹Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду: https://bit.ly/3dcTYpZ
🔹Інструкція для участі громадян в судових засіданнях за допомогою сервісу EasyCon: https://bit.ly/2Yj1M57