flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Раді пропонують удосконалити законодавство у сфері землеустрою

17 жовтня 2018, 17:51

До Верховної Ради був поданий проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення прозорості при погодженні документації із землеустрою та врегулювання інших питань у сфері землеустрою»(реєстр.№ 9194 від 11.10.2018).

Відтак, зазначений законопроект передбачає законодавче закріплення погодження всіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру за принципом екстериторіальності, подачі пакету документів на погодження в електронному вигляді та запровадження публічності надання висновків про розгляд документації із землеустрою органами державної влади та місцевого самоврядування. 

Також законопроектом пропонується спростити процедуру погодження документації із землеустрою для розробників документації із землеустрою, зокрема, запровадити можливість подачі документації із землеустрою в електронному вигляді.

Відповідно до пояснювальної записки, прийняття проекту закону № 9194 дозволить:

  • забезпечити публічність дій органів державної влади під час погодження документації із землеустрою, погодження всіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру за принципом екстериторіальності,
  • усунути безпосереднє спілкування розробника документації із землеустрою та посадової особи органу державної влади.

#ОАГС_законопроекти

 

З текстом законопроекту № 9194 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64788