flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ПЗАГС Наталія Богацька взяла участь у нараді голів апеляційних судів, присвяченій визначенню ключових проблем функціонування судової влади та перспектив їх вирішення

05 березня 2024, 11:29
15 березня у Верховному Суді під головуванням очільника ВС Станіслава Кравченко відбулась нарада голів апеляційних судів, присвячена налагодженню діалогу між судами всіх юрисдикцій та інстанцій для обговорення поточних ключових проблем у судовій системі.

Майданчиком для такого діалогу стала нарада керівництва ВС із головами апеляційних судів.

«Ми маємо унікальну можливість обговорити проблеми функціонування судової влади в загальному ракурсі. Дискусія в такому колі дасть нам змогу краще зрозуміти корені проблем і знайти ефективні шляхи їх вирішення», – зазначив Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко.

Під час виступу очільник ВС навів загальні дані щодо стану здійснення судочинства у 2023 році, звернув увагу на ключові правові висновки, сформульовані Верховним Судом, та окреслив коло питань, які необхідно вирішити для того, щоб покращити ситуацію в системі правосуддя і поліпшити її роботу.

До участі в цій робочій зустрічі долучилися також представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України та Державної судової адміністрації України.

Детальніше на сайті Верховного Суду: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/1573691/