flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

VІ Південноукраїнський юридичний форум

22 вересня 2020, 12:54

VІ Південноукраїнський юридичний форум, організований Асоціацією правників України спільно з Радою адвокатів Одеської області та Проєктом Європейського Союзу «Pravo-Justice».

Голова Асоціації суддів господарських судів України, голова Південно-західного апеляційного господарського суду Наталія Богацька, привітавши присутніх, будучи модератором, відкрила першу панель форуму «Реформа правосуддя по-новому».

Під час відкриття Наталія Богацька зазначила, що «Чергове реформування судової влади, відбувається кожного разу нарівні із зміною політичної влади, а впроваджені заходи попередньої реформи визнаються не достатньо ефективними та пропонуються нові вектори реформування судової системи.

При цьому, поза увагою залишається те, що судова влада – це основа будь-якої правової держави, а гарантією її незалежності є як її стабільність, так і стабільність законодавства, що регулює організаційні форми її діяльності.

Постійна ж кардинальна зміна векторів судової реформи - це дестабілізація державної інституції, створення перешкод у належному здійсненні правосуддя, породження хаосу у системі та невілювання Верховенства права».

Довідас Віткаускас, керівник Проєкту ЄС «Право-Justice», розкрив присутнім питання впливу політичного діалогу між ЄС та Україною на реформу правосуддя.

В свою чергу, координаторка законопроєктної роботи АПУ Ольга Лопушанська провела аналіз  судової реформи: фініш чи новий старт?

Суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду Олександр Кравець та член ради Комітету АПУ з процесуального права, партнер Redcliffe Partners Сергій Гришко  представили своє бачення щодо «Концепції розвитку судової влади: погляд зсередини» та «Судова реформа чи «судова реформа»: рекогностування».

Наступним фокусом для обговорення стала тема: «Виконання судових рішень», під час якої були обговорені питання діяльності інституцій приватних та державних виконавців, їх роль у процесі ефективного виконання судових рішень.

Друга половина дня форуму була присвячена LBS (LEGAL BUSINESS SESSION) та CASESTUDY: успішні юридичні кейси – нова практика 2020.

Правники  ділилися досвідом, як  стягнути борг іноземного відповідача в Україні, як захистити ділову репутацію та права адвоката за умови гібридних атак і ототожнення адвоката з клієнтом та як  «реанімувати» судову справу.

Участь у форумі приймала і суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Наталія Принцевська.

Саме такі фахові зустрічі є можливістю обговорити проблемні питання широким колом юристів та завдяки співпраці, обміну власним досвідом знайти вірні рішення у їх розв’язанні.