flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл присвячений аналізу стану роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС)

27 серпня 2020, 16:58

Сьогодні керівник апарату Південно-західного апеляційного господарського суду Ганна Павлевська взяла учать в круглому столі присвяченому аналізу стану роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), який організовано Проєктом ЄС «Право-Justice».

Приєднавшись до дискусії за допомогою платформи ZOOM поділилась власним досвідом використання електронного суду в роботі. Наголосила на тому, що та база яка вже існує дає достатньо підстав для функціонування робочих модулів ЄСІТС.

Окремо були висвітлені напрямки, яким слід приділити увагу. Вважає, що саме з юристами, адвокатами та прокурорами необхідно більше комунікувати, пояснювати переваги електронного суду та навчати корисним навичкам ЄСІТС.

Відзначила, що Південно-західним апеляційним господарським судом були розроблені внутрішні пам’ятки для сторін та інфографіки, які розміщено на сторінці суду у соціальній мережі і на веб-порталі «Судова влада».

Експерти з електронного правосуддя Проєкту ЄС «Право-Justice» долучились до обговорення також за допомогою відеозвязку, презентували результати опитування, обговорили та проаналізували проблемні питання з учасниками заходу.

За результатом круглого столу учасники та експерти ділились власними думками та ідеями щодо вдосконалення роботи електронного суду.