flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важливість ролі дистанційного правосуддя обговорили на міжрегіональній онлайн-зустрічі Харківської та Одеської Регіональних Рад з питань Реформи Правосуддя

14 травня 2020, 16:19

Сьогодні відбулась спільна міжрегіональна онлайн-зустріч Харківської та Одеської Регіональних Рад з питань Реформи Правосуддя, присвячена актуальній темі сьогодення - Дистанційне правосуддя.

Привітали учасників керівник Проєкту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас, суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Костянтин Богатир та адвокат, керуючий партнер АО «Арес» Роман Чумак.

Про досвід Німеччини, Молдови та Литви у впровадженні цифрових технологій в судах, а також про ініціативи, що успішно працюють та дають результат у сфері дистанційного правосуддя розповіли міжнародні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice» Карстен Манке та Неріус Мейлутіс (суддя, голова Регіонального суду Каунаса), а також Раду Фольтеа (державний секретар Міністерства юстиції Молдови).

В свою чергу, учасники заходу обговорили загальні принципи побудови інформаційних систем на прикладі України. Спікер - головний міжнародний експерт з електронного правосуддя Проєкту ЄС «Право-Justice» (Естонія) Івар Талло.

Не оминули і питання дистанційного правосуддя в Україні під час COVID-19, про що розповіла національний експерт Проєкту ЄС «Право-Justice» Наталя Ковалко.

Досвідом проведення судового засідання у Zoom поділився суддя окружного адміністративного суду Дніпропетровської області Андрій Рищенко.

Завдяки проведенню таких заходів у нас є унікальна можливість не тільки активно взаємодіяти з регіонами нашої країни, але й співпрацювати з іноземними колегами, обмінюватись думками та досвідом з приводу важливих питань правосуддя.