flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Парламенту пропонують врегулювати питання правонаступництва щодо заборгованості за спожиті енергоносії

22 листопада 2018, 16:09

До Верховної Ради було подано законопроект Закону «Про внесення зміни до статті 22 Закону України «Про теплопостачання» (реєстр. № 9303 від 20.11.2018).

Відтак проектом закону № 9303 пропонується врегулювати проблемне питання правонаступництва щодо заборгованості з оплати спожитих енергоносіїв на послуги з їх транспортування у випадках реорганізації теплопостачальної організації, а також передачі цілісного майнового комплексу з вироблення теплової енергії у користування (оренду, лізинг, концесію, управління тощо).

Законопроект передбачає виключення деяких частин статті 22 Закону України «Про теплопостачання» відповідно до яких у разі якщо суб'єкту господарювання було надано в користування (оренду, концесію, управління тощо) цілісний майновий комплекс (індивідуально визначене майно) з вироблення теплової енергії, такий суб'єкт стає правонаступником за борговими зобов'язаннями з оплати спожитих енергоносіїв та послуг з їх транспортування і постачання, що виникли у суб'єкта господарювання, який раніше використовував зазначене майно (володів або користувався ним).

Як зазначається в пояснювальній записці, прийняття вказаного проекту Закону сприятиме вирішенню проблемного питання перекладання боргових зобов'язань за спожиті енергоносії, в тому числі природний газ, приватних компаній з теплопостачання, які отримали цілісні майнові комплекси з вироблення теплової енергії у користування (оренду, лізинг, концесію, управління тощо).

#ПЗАГС_законопроекти

З текстом законопроекту № 9303 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64956