flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Парламенту пропонують усунути проблему дискримінації в оплаті праці суддів

19 листопада 2018, 11:57

До Верховної Ради було подано законопроект Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо винагородження суддів» (реєстр. № 9294 від 16.11.2018). Основною метою якого є усунення проблеми дискримінації в оплаті праці суддів, надасть змогу завершити процедури кваліфікаційного оцінювання, а також усунення проблеми дискримінації в призначенні щомісячного довічного грошового утримання.

      Зазначеним проектом № 9294 пропонується внести зміни до п. 22 та п. 25 розділу XII Закону України «Про судоустрій і статус суддів», зокрема:

- у пункті 22 визначити, що право на отримання суддівської винагороди в розмірах, визначених цим Законом, мають судді, які успішно склали кваліфікаційний іспит відповідно до п. 1 ч.1 ст. 85 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», або призначені на посаду за результатами конкурсу, проведеного після набрання чинності цим Законом.

- у пункті 25 пропонується доповнити новим абзацом, згідно з яким умова, зазначена в абзаці першому цього пункту, щодо роботи на посаді судді щонайменше три роки з дня прийняття щодо нього відповідного рішення за результатами кваліфікаційного оцінювання або конкурсу, не застосовується до судді в разі досягнення ним 62 років.

     Як зазначається в пояснювальній записці, прийняття вказаного законопроекту надасть змогу суддям право на отримання суддівської винагороди в розмірах, визначених цим Законом, які успішно склали кваліфікаційний іспит, а також надасть змогу суддям, які не матимуть можливості відпрацювати 3 роки на посаді судді (враховуючи їх вік після проходження такого оцінювання), отримувати щомісячне довічне грошове утримання в розмірі, визначеному Законом «Про судоустрій і статус суддів», та реалізувати Стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 — 2020 роки.

 (#ПЗАГС_законопроекти)

    З текстом законопроекту № 9294 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64945