flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гості з Республіки Казахстан ознайомились із особливостями господарського судочинства в Україні

21 липня 2021, 17:00

Делегація представників Вищої Школи Права «Әділет» Каспійського університету Республіки Казахстан завітали до Південно-західного апеляційного господарського суду в рамках реалізації Другої міжнародної програми стажування «Правові системи сучасності: традиції та транзиції», організованої ЕПФ ОНУ ім І І Мечникова. 

 

Гостей привітали суддя-спікер ПЗАГС, член Ради суддів України, заступник голови АСГСУ Галина Діброва, в.о. голови ПЗАГС Яків Савицький, суддя Наталія Принцевська та керівник апарату суду Ганна Павлевська.

 

Формат зустрічі передбачав конструктивний діалог між суддями ПЗАГС та гостями стосовно історії становлення господарського судочинства, а також особливостей господарського процесу в Україні. Представники Вищої Школи Права та судді спілкувалися стосовно схожостей та розбіжностей щодо джерел права, судових реформ, які наразі проводяться.

 

Наприкінці зустрічі для гостей була проведена оглядова екскурсія.

 

Такі візити мають вагоме значення, оскільки сприяють розвитку міжнародних зв’язків і співробітництву у контексті інтеграції до світового освітнього середовища.