flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів ПЗАГС у тренінгу із Захисту економічної конкуренції: законодавство і судова практика в Україні та ЄС

18 грудня 2020, 15:39

Судді Південно-західного апеляційного господарського суду Яків Савицький, Любов Лавриненко та Наталія Принцевська взяли участь у тренінгу із Захисту економічної конкуренції: законодавство і судова практика в Україні та ЄС.

 

Тренінг організовано Національною школою суддів України спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) у співпраці з Міжнародною організацією права розвитку (ІДЛО) в рамках реалізації проекту «Тренінг з питань конкуренції та державної допомоги», що фінансується із Спеціального фонду акціонерів ЄБРР.

 

Під час заходу учасники тренінгу підвищували свій кваліфікаційний рівень у сфері захисту економічної конкуренції, заходів торговельного захисту та державної допомоги. Обговорювались дуже цікаві теми, стосовно нормативно-правового регулювання у сфері захисту економічної конкуренції в Україні, завдання та функції АМКУ, межі дискреційних повноважень суду при перегляді рішень АМКУ.

 

Низка обговорень була присвячена інструментам доказування та спростування недобросовісної конкуренції, особливостям збору доказів щодо зловживання монопольним становищем. Розкривалась тема шахрайства під час торгів та використання інформації на платформі ProZorro.

 

Викладачі та спікери Національної школи суддів України, як завжди зуміли зацікавити учасників та перетворити тренінг на обмін досвідом та власними напрацюваннями.

 

Дякуємо учасникам та викладачам за цікаві дискусії.