flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Південно-західного апеляційного господарського суду взяли участь у загальноукраїнському семінарі для суддів господарських судів

07 грудня 2020, 17:00

Судді Південно-західного апеляційного господарського суду Людмила Будішевська, Людмила Поліщук та Світлана Таран взяли участь у загальноукраїнському семінарі для суддів господарських судів, який організовано Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Семінар було присвячено актуальним питанням визначення юрисдикції господарських судів: правові висновки Верховного Суду.

Привітали учасників в. о. директора Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Золотнікова, суддя Великої Палати Верховного Суду, доктор юридичних наук, професор Олена Кібенко та суддя Верховного Суду в Касаційному господарському суді Олександр Банасько.

Модератором семінару став суддя Господарського суду Тернопільської області, викладач (тренер) Національної школи суддів України Володимир Гевко.

Суддя Великої Палати Верховного Суду, доктор юридичних наук, професор Олена Кібенко та суддя Верховного Суду в Касаційному господарському суді Олександр Банасько виступили у якості спікерів семінару.

Лектори у своїх виступах розповіли про критерії розмежування судової юрисдикції Великою Палатою Верховного Суду, про відступ ВП ВС від існуючих правових позицій: процедура, підстави, проблеми. Розкрили питання визначення судової юрисдикції при банкрутстві, у земельних спорах, на стадії виконання судових рішень, спорів. Звернули увагу учасників семінару на актуальні правові висновки ВС з питань судової юрисдикції.

Обговорили актуальні питання розмежування судової юрисдикції у спорах, за участю суб’єкта владних повноважень (Держреєстратори, ФДМУ, АМКУ, ФГВФО). 

Володимир Гевко висвітлив питання юрисдикційності корпоративних спорів та найбільш наближених до них. Актуальні правові висновки ВС з питань розмежування судової юрисдикції у спорах за участю фізичних осіб. Справи, які не можуть розглядатися у судах жодної юрисдикції.

Семінар супроводжувався жвавими дискусіями та обговоренням нагальних питань.

Дякуємо Національній школі суддів України за цікаві та повчальні семінари, які сприяють підвищенню рівня кваліфікації та покращенню знань для ефективного здійснення господарського судочинства.