flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фахове онлайн обговорення-національна дискусія «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи».

23 листопада 2020, 18:00

Сьогодні Вища рада правосуддя провела фахове онлайн обговорення-національну дискусію «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи».

Заступник Голови АСГСУ, член РСУ, суддя-спікер Південно-західного апеляційного господарського суду Галина Діброва взяла учать у заході.

Учасники дискусії: судді, адвокати, науковці, члени провідних професійних громадських організацій і асоціацій, представники органів виконавчої та законодавчої гілок влади, міжнародні та національні експерти.

У фокусі обговорення були законодавчі ініціативи щодо реформування судової системи, зокрема законопроєкти №№3711, 3711-1, 3711-2. А також підготовлений Міністерством юстиції України законопроект щодо внесення змін до норм, які стосуються питань судоустрою і статусу суддів, у світлі висновку Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія) від 09.10.2020 щодо законопроекту № 3711.

Це лише початок і перше фахове обговорення у такому форматі, втім учасники дискусії висловили сподівання, що саме такі фахові обговорення послугують імпульсом для покращення законодавства у сфері судоустрою.