flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома учасників справи №916/1160/23!

26 квітня 2024, 15:41

У Х В А Л А

про відкладення

 

 03 квітня 2024 року

   м. Одеса

Справа № 916/1160/23

Південно-західний апеляційний господарський суд у складі:

  головуючого судді Савицького Я.Ф.,

           суддів: Діброви Г.І.,

                                                            Колоколова С.І.,

секретар судового засідання – Полінецька В.С.,

за участю представників учасників процесу:

від ТОВ “БІЗНЕС РЕНТАЛС”: Кобелєв О.О., за довіреністю;

від ПАТ “ІМЕКСБАНК”: не з’явився;

від ТОВ “ФОРВАРД KO”: не з’явився;

від ТОВ “УКРАЇНА”: не з’явився;

від ТОВ “ІСАГІС: не з’явився;

від ФГВФО: не з’явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства “ІМЕКСБАНК”

на рішення Господарського суду Одеської області

від 18 грудня 2023 року (повний текст складено 28.12.2023)

у справі № 916/1160/23

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “БІЗНЕС РЕНТАЛС”

до відповідача: Публічного акціонерного товариства “ІМЕКСБАНК"

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю “ФОРВАРД KO” та Товариство з обмеженою відповідальністю “УКРАЇНА”

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Товариство з обмеженою відповідальністю “ІСАГІС”

про визнання припиненим права іпотеки та скасування державної реєстрації,-

 

В С Т А Н О В И В:

 

Ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду від 06.03.2024 розгляд справи №916/1160/23 відкладено на 03.04.2024 о 10:00 год.

У вказане судове засідання з’явився представник Товариства з обмеженою відповідальністю “БІЗНЕС РЕНТАЛС”, який виклав свою правову позицію.

Інші представники у судове засідання не з’явились.

Згідно з частиною 1 статті 216 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених ч. 2 ст. 202 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстави неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей по направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання.

Приймаючи до уваги нез’явлення у судове засідання представників третіх осіб, та враховуючи відсутність доказів їх належного повідомлення про дату, час і місце судового засідання, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

При цьому, судова колегія враховує попереднє заявлене клопотання представника Публічного акціонерного товариства “ІМЕКСБАНК” - адвоката Мізунського Андрія Івановича щодо надання останньому можливості брати участь у судовому засіданні при розгляді справи №916/1160/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів – через систему відеоконференцзв’язку “EasyCon”, та вважає за необхідне провести наступне судове засідання у даній справі в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді та з використанням системи відеоконференцзв`язку “EаsyCon”, забезпечивши участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду представника Публічного акціонерного товариства “ІМЕКСБАНК” - адвоката Мізунського Андрія Івановича

Керуючись ст.ст. 169, 197, 202, 207, 216, 234, 270 Господарського процесуального кодексу України, Південно-західний апеляційний господарський суд, -

 

У Х В А Л И В:

 

  1. Відкласти розгляд справи на 01 травня 2024 року о 11:00 год.
  2. Провести судове засідання у справі №916/1160/23, призначене на 01.05.2024 об 11:00 год. за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення “EasyCon” в приміщенні Південно-західного апеляційного господарського суду в залі судових засідань №6.
  3. Надати можливість представнику Публічного акціонерного товариства “ІМЕКСБАНК" – Мізунському А.І. взяти участь у судовому засіданні, призначеному на 01.05.2024 об 11:00 год. у справі №916/1160/23, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за зареєстрованою на офіційному веб-порталі судової влади України (https//vkz.court.gov.ua) електронною адресою – andrii.mizunskyi@fg.gov.ua.
  4. Роз’яснити представнику Публічного акціонерного товариства “ІМЕКСБАНК" – Мізунському А.І., що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.
  5. Попередити учасників судового процесу, що адвокати або законні представники учасників процесу ОБОВ’ЯЗКОВО повинні мати належно оформлені повноваження, в т.ч. копії довіреностей, ордер для залучення останніх до матеріалів справи, посвідчення.
  6. Попередити учасників судового процесу, що нез’явлення їх представників у судове засідання апеляційної інстанції не тягне за собою перенесення судового розгляду на інші строки і не є перешкодою для розгляду скарги по суті.
  7. Звернути увагу учасників справи, що згідно з ч.ч. 5, 7, 9 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України в редакції Законів України від 29.06.2023 №3200-IX та від 19.10.2023 № 3424-IX суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням ЄСІТС, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС.

Частиною 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України визначені особи, які зобов’язані зареєструвати свої електронні кабінети в ЄСІТС в обов`язковому порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені Господарським процесуальним кодексом України у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Разом з цим, суд вручає будь-які документи особі, яка зареєструвала електронний кабінет в ЄСІТС, у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Такі учасники справи також мають можливість ознайомитись з матеріалами справи через ЄСІТС.

  1. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили відповідно до вимог ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не підлягає оскарженню.

 

Головуючий суддя                                                                                        Я.Ф. Савицький

 

Суддя                                                                                                             Г.І. Діброва

        

         Суддя                                                                                                              C.І. Колоколов